راهکارهایی برای اطمینان از بهداشت آب شرب شهرکرد

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، علی احمدی برای افرادی که از بهداشت آب شرب شهرکرد نگران هستند راهکارهایی ارائه کرد و گفت: جوشاندن آب به مدت حداقل ۲ تا ۳ دقیقه و حداکثر ۵ دقیقه و مصرف آن پس از خنک شدن در معرض هوا می‌تواند نگرانی مردم را از سلامت آب شرب برطرف کند. رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری بیان کرد: به دنبال تداوم نظارت‌ها و نمونه‌برداری‌ها از مسیر انتقال پدافندی آب شرب به شهرکرد، سلامت آب به لحاظ بهداشتی مورد تایید و فاقد آلودگی است. احمدی در تشریح اقدامات به عمل آمده برای رفع نگرانی مردم اظهار داشت: از همان لحظات اولیه افت فشار و قطعی آب در شهرکرد و چند شهرستان‌ دیگر، نظارت تیم‌های بهداشت محیط استان و شهرستان‌ها برای اطمینان از ایمنی و بهداشت آب تشدید شد و همچنان ادامه دارد. وی با بیان اینکه به دنبال وقوع سیلاب و بارندگی اخیر و قطعی آب در برخی از مناطق روستایی و شهری استان بخصوص شهرکرد، احتمال افزایش بیماری‌های گوارشی وجود داشت، خاطرنشان کرد: با همکاری بین بخشی همه دستگاه‌های اجرایی با محوریت استانداری تاکنون مشکل خاصی در زمینه بیماری‌های وابسته به آلودگی آب گزارش نشده است. رئیس مرکز بهداشت استان یادآور شد: هر چند در زمان وقوع سیل احتمال آلوده شدن آب شرب به آب فاضلاب طبیعی است اما پس از رخداد سیل در مناطقی از استان، مانده‌آب مخلوط شده با فاضلاب کنترل شد و مشکلی از این نظر وجود ندارد. مردم از سلامت آب اطمینان کامل داشته باشند احمدی اظهار کرد: تجمع حشرات نیز مشاهده نشده است و بازرسان مهندسان بهداشت محیط، کارشناسان نظارت بر آب و کارشناسان مبارزه با بیماری‌ها در شهرستان‌های استان با برقراری نظام مراقبت سندرومیک و تشدید نظارت‌ها بر چرخه توزیع آب همواره در تلاشند تا از طغیان بیماری‌های گوارشی و قابل انتقال از آب پیشگیری کنند. وی ضمن تاکید بر اینکه مردم از سلامت آب اطمینان کامل داشته باشند، افزود: با توجه به آبرسانی سیار به برخی مناطق با تانکر و یا خط انتقال آب پدافندی از سامان به شهرکرد، روزانه بطور تصادفی در همه محله‌های شهرکرد، همه مخازن، شبکه‌های توزیع و تانکر‌ها نمونه‌برداری‌ها انجام می‌شود و در حال حاضر هیچگونه آلودگی میکروبی وجود ندارد. بیش از ۹۵۰ بار کلرسنجی و بازدید در استان انجام شده است رئیس مرکز بهداشت استان اضافه کرد: بیش از ۹۵۰ بار کلرسنجی و بازدید انجام شده است و نظارت بازرسان بهداشت محیط بر بهداشت و سلامت آب به صورت مستمر ادامه دارد. احمدی اضافه کرد: پهنه‌بندی شهرکرد و تشدید نظارت‌ها در مناطق مختلف توسط بازرسان مهندسی بهداشت محیط و مدیران شهرستانی و استانی، انجام بازدید‌های شبانه‌روزی و سرزده از همه تاسیسات، مخازن، تانکر‌ها و منابع توزیع آب و انجام گشت‌های مشترک با تیم کنترل کیفی آب و فاضلاب استان از جمله تمهیدات برای سلامت آب شرب است. نحوه تهیه و استفاده کلر مادر وی در خصوص نحوه تهیه کلر مادر توضیح داد: ۱۵ گرم (سه قاشق صاف مرباخوری) پرکلرین ۷۰ درصد (هیپوکلریت سدیم) را به یک لیتر آب اضافه نموده و به مدت ۲ دقیقه به هم بزنید سپس محلول کلر مادر را در بطری تیره رنگ، در جای خنک، دور از نور و دسترس اطفال نگهداری کنید. رئیس مرکز بهداشت استان با اشاره به اینکه این محلول به مدت یک ماه برای ضدعفونی کردن آب‌های مشکوک قابل استفاده است، تشریح کرد: با قطره چکان ۳ یا ۴ قطره از محلول کلر مادر را به یک لیتر آب اضافه نموده، بهم زده و بعد از یک ساعت آن را مصرف کنید. احمدی افزود: آب ضدعفونی شده با این روش به مدت ۲۴ ساعت قابلیت استفاده دارد. وی توصیه کرد: صرفه‌جویی در مصرف آب و همچنین رعایت بهداشت موادغذایی، شستن دست‌ها بعد از اجابت مزاج، قبل از غذا خوردن و استفاده از آب آشامیدنی سالم ضروری است. احمدی ضمن درخواست از مردم برای بی‌توجهی به شایعات تاکید کرد: مردم اطلاعات به‌روز را از مجاری قانونی و مرکز بهداشت استان دریافت کنند. وی تصریح کرد: مردم به بازرسان بهداشت محیط و تیم کنترل کیفی اعتماد کنند و مطمئن باشند هرگونه آب دارای آلودگی رصد می‌شود و به مدار توزیع وارد نخواهد شد. انتهای پیام/ ۶۸۰۳۸






شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

منتشر شده در
دسته‌بندی شده در خبر روز

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *